Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Ἕνα ποίημα γιά τόν Ἐθνοϊερομάρτυρα Ἅγιο Χρυσόστομο Σμύρνης



Τά ἀγαπητά μας παιδιά, Σαράντος Μινώπετρος καί Χρυσάνθη Γάλλου, μᾶς ἔστειλαν ἕνα ὡραῖο καί συγκινητικό ποίημα μέ τίτλο « Σάν καλός Ποιμένας» γραμμένο ἀπό τό Σαράντο, γιά τόν Ἅγιο Χρυσόστομο Μητροπολίτη Σμύρνης τῆς Μικρᾶς Ἀσίας, τόν ὁποῖο κατακρεούργησαν καί κομμάτιασαν οἱ Τοῦρκοι στίς 27 Αὐγούστου 1922, κατά τήν Μικρασιατική Καταστροφή. Εὐχαριστοῦμε τόν Σαράντο καί τοῦ εὐχόμεθα νά ἔχῃ τήν εὐλογία τοῦ μεγάλου Ἱεράρχου Ἁγίου Χρυσοστόμου Ἐκ Σμύρνης, τοῦ Ἐθνοϊερομάρτυρος.

'' Σαν καλός ποιμένας ''
Αφουγκράζοντας της Ιστορίας άδηλη κραυγή, σάστισα και θαύμασα την άδακρη σιωπή σου.
27 Αυγούστου έλαμψες στην τελευταία σου αυγή, σαν '' καλός ποιμένας''είπες, τιμώντας το γένος, την φυλή σου.
Την λαβωμένη κόρη στα χέρια σου κρατάς, πιστός πατέρας εσύ, μαζί της διαλέγεις να πεθάνεις!
Τον Νουρεντίν, τον θάνατο... άτρομος κοιτάς στου Ζαλόγγου το χορό της Σμύρνης σφιχτά το χέρι πιάνεις.
Σαν ένα... μαζί στον θάνατο περνούν, εκεί μες το μεσουράνημα, μάρτυρες της πίστης, πατέρας και κόρη, την μάνα Πόλι συναντούν.
Όλοι μαζί μια αγκαλιά, στην αγκαλιά που μας προσμένει του Σύμπαντος ο Κτίστης! 
Γιά νά μάθῃ ὁ πολύς κόσμος περί τοῦ φρικτοῦ μαρτυρίου τοῦ Χρυσοστόμου Μητροπολίτου Σμύρνης, δημοσιεύομε παρακάτω κείμενο μέ τίτλο:
ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 
(ΤΟ ΕΚΟΥΣΙΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΜΥΡΝΗΣ Η ΠΙΟ ΖΩΝΤΑΝΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΕΤΕΡΟΔΟΞΟΥΣ)
Η πιο επίσημη περιγραφή για την τραγική δολοφονία του Εθνάρχη-ιεράρχη της Σμύρνης Χρυσοστόμου είναι αυτή πού μας δίνει ο ιερωμένος βουλευτής των Παρισίων αββάς Εδουάρδος Σουλιέ. 
«Το απόγευμα, είπε της 9ης Σεπτεμβρίου δηλαδή 27η Αυγούστου (παλ. ημερολογίου), το γαλλικό προξενείο ειδοποιήθηκε, ότι ο ελληνορθόδοξος μητροπολίτης Χρυσόστομος, διέτρεχε έσχατο κίνδυνο και ότι θα έπρεπε να σταλεί άγημα από Γάλλους ναύτες για να προστατεύσουν την απειλούμενη ζωή του. O επικεφαλής του αγήματος πρότεινε στον ιεράρχη να τον οδηγήσει στην εκκλησία της «Sacre Coeur», ή στο Γαλλικό Προξενείο. 
O Χρυσόστομος δεν ανήκει στην Εκκλησία της Γαλλίας, αλλά αυτό δεν μ' εμποδίζει να εκφράσω τον βαθύτατο σεβασμό προς την μνήμην του.Με ωραιότητα ψυχής αρνήθηκε να δεχθεί το προσφερόμενο καταφύγιο λέγων ότι το καθήκον του είναι να μείνει για να συγκακοπαθήσει με το ποίμνιόν του. Όταν το Γαλλικό άγημα απεχώρησε, κατέφθασε με στρατιωτική άμαξα τούρκος αξιωματικός, συνοδευόμενος από δύο στρατιώτες και ζήτησε από τον Χρυσόστομο να τον ακολουθήσει. 
Οδήγησαν τότε τον ιεράρχη εις τα άκρα των ευρωπαϊκών συνοικιών εμπρός σ' ένα κουρείο. Εκεί του φόρεσαν άσπρη μπλούζα, ίσως για να διακρίνεται καλύτερα και εκεί διαδραματίσθηκε το φρικτό έγκλημα. 
Του ξερρίζωσαν τα γένεια, τον κτύπησαν με μαχαίρι πισώπλατα και στη συνέχεια λυσσασμένες ανθρώπινες ύαινες του έκοψαν μύτη κι αυτιά. Στο πλευρό των ανδρών συναγωνίζονταν μαινόμενες τουρκάλες πού ενθάρρυναν με άρες και κατάρες τους λυσσασμένους άνδρες τους. 
Αφού έριξαν χάμω τον ιεράρχη και τον καταπάτησαν ο επικεφαλής αξιωματικός διέταξε χαμάληδες να σύρουν το πτώμα και αφού το πρόσδεσαν σε μια σακαράκα το' βαλαν μπροστά κι άρχισε να τρέχει σβαρνίζοντας το άγιο λείψανο του μάρτυρα ιεράρχη πού σήκωσε στους ώμους του τις αμαρτίες του ελληνικού διχασμού και την υπεροψία των λεγόμενων χριστιανικών δυνάμεων πού απεδείχθησαν και του Πόντιου Πιλάτου χειρότεροι!!!

0 σχόλια:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΩΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Blog Archive

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Δώσε ζωή...

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Translate