Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Η Εορτή του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου(Α)

Με τις ευχές και ευλογίες του σεπτού Ποιμενάρχου μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου,  η Ενορία μας εόρτασε και φέτος με κάθε Εκκλησιαστική λαμπρότητα την μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, εις τον οποίο είναι αφιερωμένο το Θυσιαστήριο του κάτω Ι.Ν. 
Την παραμονή της εορτής 26/5 στις 11 το πρωί πραγματοποιήθηκε η έξοδος της Ιεράς εικόνος και τελέστηκε δέησις έμπροσθεν αυτής. Οι κωδωνοκρουσίες σήμαναν την έναρξη της Ιεράς Πανηγύρεως. 
Στο κέντρο του Ναού τοποθετήθηκε ευπρεπισμένο κουβούκλιο με το Σκουφάκι και την Ζώνη του Οσίου, ευλογία από το σκήνωμα του, που φυλάσσεται στο Νέο Προκόπι Ευβοίας.
Στις 19:00 τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος υπό του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου Γερασιμαγγέλου Στανίτσα, προϊσταμένου του Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας Πατρών και την συμμετοχή 20 και πλέον Ιερέων. 
Το βράδυ 22:00-01:00 τελέστηκε Μικρά Αγρυπνία-Θεία Λειτουργία στον κάτω Ι.Ν. του Οσίου, εις την οποία ιερούργησε και ομίλησε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρεσβύτερος  Δημήτριος Μπιλιανός, Εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους Τσουκαλεΐκων Πατρών.

0 σχόλια:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΩΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Blog Archive

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Δώσε ζωή...

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Translate